Віктор Кирилов – поліцейський-колаборант

Віктор Кирилов – поліцейський-колаборант, який влаштувалися на роботу в «поліцію» під час 9-місячної російської окупації Херсона, був засуджений Шевченківським районним судом м. Києва до 12 років ув’язнення за свою колабораційну діяльність.

Поліцейський зрадник раніше працював патрульним інспектором. Під час окупації м. Херсон, він обійняв посаду поліцейського-водія «чергової частини «Корабельного міського відділу поліції» – незаконного правоохоронного органу, створеного окупантами.

У результаті масштабного та швидкого контрнаступу ЗСУ, Віктор Кирилов не встиг покинути місто та залишився в Херсоні. Під час проведення фільтраційних заходів було встановлено, що правоохоронець-колаборант працював на окупантів.

Однак, далі було встановлено ще більш шокуючу інформацію. Віктор Кирилов, працюючи поліцейським в окупаційній владі, він разом з іншими зрадниками та окупантами працював пліч-опліч. Усвідомлюючи факт служіння окупантам, він разом з ними виїжджав на «виклики», де затримували закатованих патріотів України та відвозили до «відділку» для допиту та примусового переходу на бік ворога, а також намагався їх схилити на сторону загарбників, щоб вони здавали позиції ЗСУ, місце проживання учасників АТО та ООС. До речі, їх окупанти шукають дуже прискіпливо, оскільки за вказівкою командирів терористів наших героїв необхідно лише страчувати.

Слід зазначити на тому, що Віктор Кирилов був впевнений у тому, що правосуддя його не наздожене і про його зрадницькі дії ніхто не дізнається, але патріотично налаштовані мешканці міста не дали й шансу колаборанту й розповіли компетентним правоохоронним органам всю правду про його діяння. Зухвалість Кирилова не перестає дивувати навіть під час судового засідання.  Він всіляко намагався виправдати себе перед судом. Як би там не було, але навіть у своїх свідченнях він плутався та іноді протирічив сам собі.

Як бачимо, черговий колаборант був притягнутий до кримінальної відповідальності. Така участь чекає на кожного колаборанта та зрадника, який насмілився порушити присягу на вірність народу України.