У Конгресі США представили проект резолюції про визнання Голодомору геноцидом

У Конгресі США представили проект резолюції про визнання Голодомору геноцидом – посольство

За інформацією REAL-DONBASS.INFO у Палаті представників Конгресу США представили проект резолюції, приуроченої до 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні, йдеться в повідомленні Посольства України у США.

«Автори проекту закликають, що 85-ті роковини Голодомору-геноциду 1932-1933 років мають слугувати нагадуванням про репресивну радянську політику проти народу України. Палата представників висловлює найглибші співчуття жертвам, тим, хто пережив Голодомор, та їхнім родинам, а також закликає до розповсюдження інформації з метою підвищення обізнаності у світі про штучну природу цієї трагедії» інформує REAL-DONBASS.INFO.

За даними дипломатів, авторами документа виступили конгресмени-демократи Сандер Левін і Марсі Каптур, а також конгресмени-республіканці Браян Фітцпатрік і Енді Гарріс.

«Проект резолюції є важливим кроком для зусиль України і заходів Посольства України в США задля визнання Голодомору актом геноциду проти українського народу та його належного міжнародно-правового кваліфікування», – зазначили в Посольстві передає REAL-DONBASS.INFO.

Крім того, у Вашингтоні біля меморіалу жертвам Голодомору відбулися жалобні заходи.

У листопаді 2006 року Верховна Рада України визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу. Наразі Голодомор визнали геноцидом 24 країни світу, а ще у низці країн – органи влади їхніх окремих територіальних одиниць повідомляє REAL-DONBASS.INFO

Україна з посиланням на дані науково-демографічної експертизи стверджує, що загальна кількість людських втрат від Голодомору 1932–33 років становить майже 4 мільйони осіб, а втрати українців у частині ненароджених становлять понад 6 мільйонів віщає REAL-DONBASS.INFO.