Цього року Україна вдесяте вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни.

Українці, на превеликий жаль, уже дуже добре знають, як виборювати та захищати власну свободу. Захищати на площах. Захищати на барикадах. Захищати на передовій. Захищати там, де, здавалося б, уже немає ніякого сенсу й шансу на успіх. Але ми в тисячний раз, а, якщо буде потрібно, то й у мільйонний станемо стіною власного життя з величезною впевненістю в Перемогу!

Десять років тому Революція гідності це довела й стала однією з головних подій у новітній історії України. В її результаті було повалено проросійський режим та відновлено європейський курс розвитку держави. За це ми заплатили тоді й платимо сьогодні непомірно високу ціну. 107 загиблих на майдані Героїв Небесної Сотні стали символом боротьби за права людини та громадянина, демократію й свободу. А сьогодні нові герої дивують світ відчайдушною мужністю в ім’я майбутнього своєї країни та щасливих усмішок вільних від рабства дітей.

Захищаючи Україну сьогодні, ми пам’ятаємо всіх, хто не злякався, а попри всілякі перепони об’єднався заради волі народу й держави. Вперто об’єднався заради того, щоб Україна зі своїм народом жила. І вона буде жити! Бо вже кожен українець тепер достеменно знає: рабів до раю не пускають! Це правічне українське тлумачення волі означає тільки одне: на нашій батьківській Богом даній землі ворогу місця немає!
Вічна шана Героям Небесної Сотні!

Джерело: Командування Об’єднаних Сил ЗС України